To optimise our website for you, analyse its use and place advertisements, we use cookies and other technologies.

Imprint Privacy policy
Your browser is not supported, and this application may not work correct. Please upgrade to an supported browser.
Skip to Content
  • Sign In
  • Producer
  • News
  • PureSpelt
    • Origin
    • Quality
    • Cultivation
    • Processing
    • The brand
  • Recipes
    • Bread
    • Savory dishes
    • Sweet dishes
    • Pastries
    • Cookies
  • Retail outlets
  • Shop
  • Directives
  • Courses
  • Consumer
  • News
  • Contract cultivation
    • Cultivation recommendations
  • Directives
  • Courses
  • Shop
    • Retail outlets
    • Bread
    • Flour & Grains
    • Pastries
    • Cookies & Snacks
    • Pasta
    • Books
    • Chaff products
  • Search
  • Imprint
  • Contacts
  • Newsletter
  • TopNavi
    • Courses
    • Courses
    • Shop
    • Search
  • Rechtliches
    • Imprint
    • Contacts
    • Newsletter
  • Zielgruppe
    • Consumer
    • Producer
  • german
  • french
  • italian
  • english
  • Consumer
  • Producer
  • Courses
  • Courses
  • Shop
  • Search
  • Imprint
  • Contacts
  • Newsletter
  • {metatag.title}
    {context}
  • {title}
    {context}
  • {rows} of {numFound} search results were displayed.

urdinkel.ch

The most precious grain.

  • Recipes/
  • Pastries/
  • Detail/

UrDinkel-Waffeln

für 12 Stk. à 5 Herzen

150 g Butter, weich
200 g Zucker
1 Prise Salz
2 Teelöffel Vanillezucker
4 Eier
250 g UrDinkel-Weissmehl
Puderzucker zum Bestreuen

1

Butter weich rühren, Zucker und Salz darunter rühren. Eier nach und nach beigeben, weiter rühren, bis die Masse hell ist. Mehl gut darunter mischen.

2

Portionenweise 1-2 Löffel Teig im heissen Waffeleisen backen. Herausnehmen, lauwarm oder ausgekühlt mit Puderzucker bestreuen und geniessen.

Tipps

Statt Puderzucker Zimtzucker, Vanillezucker, Lavendelzucker verwenden (Lavendelblüten in Zucker einige Tage aufbewahren, entfernen. So erhält der Zucker ein blumiges Aroma). Dazu passen Beeren, Vanillecrème, Schlagrahm oder Glace.

Source:

IG Dinkel, Judith Gmür-Stalder

  • News
  • PureSpelt
     
    • Origin
    • Quality
    • Cultivation
    • Processing
    • The brand
  • Recipes
     
    • Bread
    • Savory dishes
    • Sweet dishes
    • Pastries
    • Cookies
  • Retail outlets
  • Shop
  • Directives
  • News
  • Contract cultivation
     
    • Cultivation recommendations
  • Directives

IG Dinkel, 3552 Bärau